Planta I Cull

Escola Taller, al cor de L’Horta Nord

Activitats de Camp

Els xiquets i les xiquetes passaran un dia amb un programa actiu i participatiu aprenent a realitzar activitats de camp i de coneixement de les plantes.

Sales d’Exposició

Una sala dedicada a conéixer el sistema de reg de l’horta i les séquies que en formen part; així com el Tribunal de les Aigües encarregat de vetlar pel seu bon funcionament. I una altra sala dedicada a la “Xufa”.

Visites i Esdeveniments

Disposem d’una sala amb projector i accés WIFI a Internet per a realitzar presentació de productes, celebracions i més.

AGRO – EDUCACIÓ

Planta i Cull és una escola taller / casa museu en plena horta d’Alboraia, que es crea a causa de l’interès que es té sobre l’horta, l’agricultura ecològica i el medi rural. Mitjançant l’ “Agro-Educació” pretenem acostar aquest medi, especialment als xiquets i a les xiquetes d’educació infantil i primària.

L’escola taller es troba en una alqueria que compta, a la planta baixa, amb una àmplia sala on realitzar els tallers i, a segona planta, consta de dues cambres (antigament s’assecava tabac, xufes…) on estan les sales d’exposició del museu.

A l’exterior hi ha una zona d’oci completament barrada i el camp de cultiu.

OBJECTIUS

 • Conéixer de medi vegetal més proper

 • Distingir les diferents parts d’una planta

 • Vivenciar el treball en l’horta

 • Recol·letar la collita de temporada

 • Y molt més 🙂

ACTIVITATS DE CAMP

Els i les participants desenvoluparan en un dia un programa actiu i participatiu aprenent a realitzar feines de camp i aprofondint en el coneixement de les plantes.

 • L’Horta

  S’ensenyarà com se sembra, el conreu, reg i recol·lecció dels cultius de temporada, amb una participació directa en tot açò.

 • El Cultiu

  Podran comprovar el desenvolupament progressiu del cultiu, distingir les parts de les plantes, les seues funcions i quines parts de cada planta ens mengem.

 • El Sòl

  Components del sòl, mescla de terres i l’abonament.

 • Les Eines

  Conéixer les eines necessàries per a cada tasca.

VISITES Y ESDEVENIMENTS

L’Alqueria, dotada dels elements tècnics necessaris per a actes culturals i socials, la presentacions de productes, celebració de convencions, reunions de treball, exposicions, esdeveniments socials i familiars… ofereix gaudir un dia de la nostra horta i de les nostres sales d’exposició.

POSA’T EN CONTACTE

ON ESTEM